tiistai 6. helmikuuta 2018

Kohti uusia tuulia

Ystävänpäivä lähestyy, niin myös uudet projektit. Saimme koulussa pohtia, mitkä aihealueet meitä eniten kiinnostavat ja itselleni valikoituivat myymälätila/sisustus ja valokuvaus. Näiden valintojen perusteella jakauduimme ryhmiin ja seuraavana tehtävänä olikin asiakkaan ja uuden projektin etsiminen sekä toteuttaminen. Ensimmäisenä projektina pääsimme suunnittelemaan Herkku&Lahja Murenalle ystävänpäivä-teemaisen, pirtsakan näyteikkunan.

Työvaiheet

tiistai 30.01.
Asiakkaan hankkiminen, neuvottelu (aikataulun sopiminen, toiveet, rajoitukset), ideointi

keskiviikko 31.01.
Ideoinnin jatkaminen (Pinterest), käsintehdyt luonnokset

torstai 1.2
Kävimme liikkeessä katsomassa somistustarvikkeita ja teimme koululla luonnoksia.

perjantai 2.2
Jatkoimme luonnosten tekemistä ja suunnittelimme maanantaina tehtävän rakennuksen kulkua ja huomioitavia asioita.

Halusimme luoda näyteikkunaa varten jonkin tarinan ja päädyimme ystävien yhteisen herkku-/teehetken kuvaamiseen. Tätä varten halusimme käyttää suuria vaaleanpunaisia teekuppeja sekä muita käyttöyhteystuotteita. Ikkunaa koristavat myös mm. värikkäät vaahtokarkkikepit, kattoon ripustetut koristepallot sekä aivan ihana muffinsivuoan mallinen pöytä.
Näyteikkunaa rakentaessa aika kului nopeasti ja jokainen käyttämämme minuutti käytettiin hyödyllisesti. Kolmen koplamme pääsi nopeasti työn touhuun mukaan ja siirtelimme innokkaasti tavaroita paikasta toiseen pohtien mikä sopisi minnekin. Näyteikkunaa rakentaessa on tärkeää katsella tuotosta myös ulkopuolelta jotta kokonaiskuvan muodostaminen olisi helpompaa.
Valmiista ikkunasta tuli värikäs, huomiota herättävä ja syötävän suloinen kaikkine ihanine yksityiskohtineen. Oli hauskaa luoda ikkuna jossa on vahvasti liitännäisenä jokin teema, tällä kertaa ystävänpäivä. Teeman pohjalta on helpompi rakentaa fiilistä eri tuotteiden avulla.
Tässä työssä opin mm. lisää tiimityön tärkeydestä, aikataulutuksesta sekä hyvästä kommunikaatiosta. On tärkeää huomioida erilaiset ideat ja niistä koostaa yhteisiä näkemyksiä luovasti mutta samalla järkevästi. Aikataulutus auttaa hahmottamaan työntekoa ja eri työvaiheiden jaottelua. Tämän kaiken lisäksi yhteisen sävelen löytäminen tiimissä korostui erityisesti.
Saimme työstämme hyvää ja rakentavaa palautetta ja saimme kasvomme myös Herkku ja Lahja Murenan Facebook-sivuille. Tämänkaltaisia ikkunoita ja projekteja haluaisin ehdottomasti tehdä lisää. Minulle jäi tästä todella hyvä mieli ja näiden uusien oppien kautta jatkan hymysuin kohti uusia haasteita ja kokemuksia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥