torstai 18. tammikuuta 2018

Näyttöviikko - graafinen suunnittelu

Saimme näyttötehtäväksemme suunnitella Salon Seudun ammattiopiston Opisto Open-tapahtumaan julisteen, Instagram-kuvan, Facebook kansikuvan, opasteet, lehtimainoksen sekä alakohtaisen koulutusmainoksen. Kaikki äsken luettelemani työt kootaan lopuksi planssille ja esitellään asiakkaalle. Työn tekemiseen on aikaa viikko ja aikataulu on aika tiivis. Odotan innolla mitä tuleva viikko tulee pitämään sisällään ja mitä uusia asioita tulen oppimaan. 

viikkosuunnitelma:

maanantai
8.15-8.45: palaveri
8-45-11.30: suunnittelu ja ideointi (Pinterest)
12.00-14.30: luonnosten teko

tiistai
8.15-14.30: Illustratorin aloitus (jos luonnokset ovat kesken niin jatkan niiden tekemistä)

keskiviikko
8.15-14.30: Työn jatkaminen Illustratorilla

torstai
8.15-14.30: Työn viimeistely, tulostus ja planssaus

perjantai
8.15-14.30: työ valmiina ja työn esittely

Ensimmäiseksi maanantaina laadin viikkosuunnitelman, jota pyrin noudattamaan niin hyvin kuin mahdollista. Selailin Pinterestistä paljon kuvia liittyen julisteisiin ja typogragiaan ja tässä muutamia inspiroivimpia kuvia joita löysin:
Kuten jo kuvallisista esimerkeistäkin ilmenee, kiinnitin paljon huomiota julisteisiin joissa on pohjalla jokin valokuva ja sen päälle on lisäilty erilaisia tekstejä ja muita elementtejä. Haluaisin työni olevan helppolukuinen, selkeä ja yhtenäinen. On tärkeää että katsojalle välittyy helposti tieto siitä mikä on ideana ja tarvittava tieto tulee tietoon nopeasti ja vaivattomasti. 
Maanantain työnteko sujui kuten aiemmin laaditussa suunnitelmassa Pinterestiä selaillen ja luonnoksia tehden. Aloin jo päästä jyvälle siitä mitä haluaisin tehdä ja seuraavana päivänä pääsisin toteuttamaan ideoitani Illustraattorilla. 
Tiistaina pääsin jo tekemään suunnitelman mukaisesti työtä Illustraattorilla ja työn valmistuksen parissa koko loppupäivä menikin. Aamulla vasta aloitin työn ja päivän päätteeksi minulla oli jo valmiina tarvittavat kuusi työtä joten olin jo päässyt hyvälle mallille.
Keskiviikon pidin vapaapäivänä hieman rentoutuakseni kaiken tämän työnteon keskellä. Suuret projektit ja aikatauluttaminen saattavat välillä olla todella raskaita joten pieni hengähdystauko on aina välillä paikallaan. 
Torstai meni työn viimeistelyn parissa. Keräsin työt yhdelle planssille, tein fontti-ja värimääritykset sekä lisäsin hieman tekstiä yläkulmaan. Tulostusta ennen huomasin että työssäni oli jotain vikaa sillä kone ei avannut tiedostoa kuten sen pitäisi. Kävi ilmi että käyttämäni logo oli lisätty työhön väärällä tavalla eikä se ollut kunnolla "kiinni" työssä joten minun piti korjata planssia jokaista yksittäistä tiedostoa myöden. Kun viimein olin saanut tulostettua ja planssattua työni huomasin että yksi töistäni puuttui planssilta. Tulostin lopulta jo tekemäni A4-kokoisen julisteen planssin päälle ja homma oli sillä selvä. Minua harmitti todella paljon se, etten huomannut kyseisiä asioita mutta varmasti nämä asiat jäävät nyt mieleeni enkä toista enää samoja virheitä. 

Työaikaseuranta

maanantai
 8.15-8.45 - palaveri
8.45-11.30 - ideointi + suunnittelu
12.00-14.30 - luonnosten teko

tiistai
8.15-14.30 - valmistus

torstai
8.15-14.00 - työn viimeistely, tulostus ja planssaus

Koko työprosessiin kului aikaa yhteensä 17 tuntia ja 45 minuuttia. 
Halusin käyttää tekemääni työhön Salon Seudun ammattiopiston oman logon värejä ja tuoda mukaan ripauksen keväistä ja aurinkoista tunnelmaa. Opiskelu saattaa monen mielestä tuntua hieman tylsältä ja pakolliselta mutta oman alan löytämisestä syntyvä into tuo niin paljon lisää voimaa ja sitä tunnelmaa halusin työlläni välittää. Onnistuin mielestäni tekemään työstä yhteneväisen ja värienkäyttö on mielestäni hyvää. Kaikissa töissä on sama fontti joka lisää myös yhtenevyyttä. Olisin voinut onnistua paremmin tehden työt vielä huolellisemmin ja ajatuksella. On opittava organisoimaan oman työn tekemistä ja myös aikataulutus on tärkeää. Tuntipäiväkirjan teko ei ollut niin tarkkaa kuin olisin halunnut mutta kirjoitin kuitenkin aina ylös tekemäni työvaiheet. 

Tarjouspyyntö

Salon seudun ammattiopisto
(asiakkaan nimi)
Hyvoninkatu 1
24240 Salo


Teen graafisen suunnittelun töitä Salon Seudun ammattiopistossa. Pyydän teiltä tarjousta uusien julisteiden suunnitteluun ja valmistukseen seuraavasti:

Tuotetiedot: Opisto Open-juliste    
     määrä: 1000kpl  
  koko: A4 , pysty
 paperi: (esim. Galerie Art Silk 170g/m2

Toimitusaika             

 Tarvitsemme kaikki julisteet jaettavaksi 
Opisto Open-tapahtumaan ti 6.2.2018.

Vastausaika        
   
  Pyydämme tarjoustanne viimeistään 
20.1.2018 mennessä. 

Ystävällisin terveisin

visualistiopiskelija Neea Minkkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥