torstai 18. tammikuuta 2018

Itsearviointi infografiikasta

Saimme koulussa tehtäväksemme suunnitella infografiikkaa painovalmiista tiedostosta ja kirjoittaa hieman itsearviointia siihen liittyen. Työ aloitettiin infografiikkaan perehtymisellä ja teimme muistiinpanoja tiimiringissä. Seuraavaksi tehtävänä oli luoda uusi Pinterest-taulu ja etsiä sinne mielenkiintoisia ja houkuttelevia infografiikan esimerkkejä. Esimerkkien pohjalta lähdimme tekemään luonnoksia, ensin 10kpl ja sitten parhaista ehdokkaista tehtiin vielä kolme jatkokehiteltyä ehdotusta. Kolmesta viimeisestä luonnoksesta tehtiin vielä jokaisesta viisi uutta versiota ja niistä valittiin paras. 

Työssäoppimisen ja loman jälkeen Illustraattorin käyttö oli hieman haastavaa sillä olin jo ehtinyt unohtaa paljon asioita siihen liittyen. Aika nopeasti kuitenkin pääsin taas jyvälle siitä, miten ohjelmaa käytetään ja pääsin alkuun työni tekemisessä. Halusin tehdä työn, joka ei ole liian haastava mutta kuitenkin tehdä jotain sellaista mitä en ole ennen tehnyt. Valkoiselle pohjalle lähdin rakentamaan erilaisia kuvioita (laatikoita, pilviä) ja niistä syntyikin lopullinen sommitelma. Väreinä käytin keltaista, sinistä ja hieman oranssia. Työstä tuli mielestäni raikas, mutta toki värivalinnat olisivat voineet olla erilaiset. 
Halusin otsikon erottuvan muusta tekstistä ja onnistuin siinä mielestäni hyvin. Kokoerot eri tekstien välillä ovat hyvät, mutta voisivat olla vielä selvemmät. 
Aluksi oli hankalaa hahmottaa mitä kaikkea sisältöä työhön piti laittaa sillä asiaa oli niin paljon. Halusin pitää kokonaisuuden aika selkeänä hyödyntäen erilaisia kuvioita ja värejä. Pilviteema säilyi koko työn ajan joka mielestäni auttoi hahmottamisessa. Tekstiä on pyritty käyttämään mahdollisimman vähän jottei kokonaisuudesta tulisi tylsä ja hankala hahmottaa.

Olen mielestäni onnistunut pitämään linjat mahdollisimman tasaisina ja selkeinä. Nuolet ja muut yksityiskohdat voisivat olla viimeistellynpiä mutta ajavat asiansa tässä työssä. Ensimmäiseksi infografiikkatyökseni onnistuin mielestäni hyvin ja uskon että tämän harjoituksen myötä kehityn aina vain parempaan suuntaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥