sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Työssäoppiminen - viikko 6

Ma 27.11 (9.30-17.30) - Huhhuh, jo viisi viikkoa työssäoppimista takana ja vain neljä enää edessä. Aika on mennyt aivan käsittämättömän nopeasti. Näin alkuun myös pakko mainita että jokainen viikko tuntuu menevän aina vain nopeammin, voisiko aika pysähtyä hetkeksi? Tuntuu, että olen oppinut viidessä viikossa enemmän kuin kuluneen vuoden aikana yhteensä, aivan hullua mutta toki hyvällä tavalla. Pienen alustuksen jälkeen onkin hyvä siirtyä jälleen seuraamaan miten kuudes viikkoni sujui ja mitä kaikkea päiväni pitivät sisällään, olkaapa hyvät!

Maanantai aamuni aloitin purkamalla Black Friday-pöytää, ilmapalloja sekä ikkunaan kiinnitettyä julistetta. Tarjoustuotteet siirrettiin takaisin omille paikoilleen ja alettiin jo suunnitella seuraavaa esillepanoa. Etupöytään päätimme siirtää Saagan sekä Aaton. Nämä kaksi sarjaa sopivat mainiosti yhteen poro-teemojensa ansiosta.
Etupöydän esillepanon kokoamisen ohella tein lahjapaketteja, niin myyntiin kuin myös asiakkaille. Vaikka helpommin tartunkin jo minulle tuttuihin paketteihin, on palkitsevaa kokeilla myös haastavampien pakettien tekemistä. Kaipaan vielä lisää tehokkuutta tekemiseeni, jotta kunnon joulukiireiden keskellä suoriutuisin mahdollisimman hyvin.
Ti 28.11 (9.30-17.30) - Aamu lähti käyntiin pakettien teolla. Tein paketteja etupöytään, mm. Jouluglögeistä ja Saaga lasinalusista. Nyt joulun alla on hyvä tehdä paljon erilaisia paketteja niin löytyisi jokaiselle jotain mieleistä. Pakettien teon lisäksi vein roskia ja palvelin myös asiakkaita. Mitä ikinä onkaan työn alla niin asiakkaiden huomioiminen on tärkeää ja autan mielelläni jokaista, joka apua sattuu tarvitsemaan. Edelleen on hetkiä jolloin en tiedä vastausta kysyttyihin kysymyksiin, mutta onneksi on aina joku keneltä kysyä lisäapua sitä tarvittaessa.
Loppupäivä menikin mukavasti uuden somistuksen suunnittelun ja kokoamisen merkeissä. Somistuksen teemana oli itsenäisyyspäivä, vaaleat ja siniset sävyt. Vanha jouluinen somistus purettiin Figarosta ja sen tilalle koottiin uusi. Lopputuloksesta tuli raikas ja samalla kylmän talvinen.
Näin opiskelijana tulee koko ajan tehtyä itsearviointia omasta osaamisesta, mitä olisi voinut tehdä paremmin ja mitä taitoa tulisi kehittää.Olen kokenut haastavaksi erilaisten esillepanojen luomiseen liittyvää päätöksenteon vaikeutta. Välillä on vaikea lähteä luomaan uutta esillepanoa kun ei vielä niin paljoa ole kokemusta ja joskus ideat vain tuntuvat katoavan kaukaisuuteen. Turvaudun usein muiden apuun vaikka minun olisi hyvä harjoitella itsenäisempää tekemistä. Tähän olen kiinnittänyt erityisesti huomiota ja yritän tätä taitoa hioa vielä viimeisten viikkojen aikana.
Torstaina pääsin ihailemaan keskiviikkona rakennettua Sydän-näyteikkunaa, siitä tuli todella hieno!
To 30.11 (9.30-17.30) - Vapaapäivän jälkeen pääsin taas torstaina kunnon työpäivän pyörteisiin nimittäin tekemistä riitti koko ajaksi. Aamulla siirtelimme Tulppaani-pöydän tuotteet vain toiselle puolelle ja siirsimme jouluiset Sydän-sarjan tuotteet toiselle puolelle. Lopputuloksesta tuli ihanan raikas ja houkutteleva! Myös tyhjäksi jäänyt tila herkkupöydästä sai uuden ilmeen mm. jouluglögeistä ja -teepaketeista. Aatto-pöydän päätyyn tehtiin myös uusi järjestely.
Aikaa meni mukavasti myös uusien kuormien purkuun ja järjestelyyn. Tuotteita tuli aika ruhtinaallisesti joten niitä vietiin myös varastoon säilytykseen mikäli myymälään ei mahtunut.
Illemmalla purettiin näyteikkunasta Hiutale-esillepano ja sen tilalle tuli Sydän. Myös Ystäväklubipöytä sekä siihen liittyvä toinen näyteikkuna purettiin ja rakennettiin uudelleen Saaga-sarjan tuotteilla (Huom. Joulukuun klubietu - Saaga - 20%).
Pe 1.12 (9.30-17.30) - Ensimmäinen joulukuuta, kylläpäs aika menee nopeasti. Joulukuun kunniaksi satoi myös lunta tuoden mukavaa tunnelmaa ja valoa muuten pimeneviin iltoihin. Aamu starttasi uuden pikkukuorman purun merkeissä sekä tavaran viemisellä varastoon. Tavaraa oli jonkin verran ja rullakoiden avulla kaikki saatiin vietyä varastoon. Välillä tuskailen rullakoiden kanssa sillä olen niin lyhyt ja niiden takaa on vaikea nähdä eteen mikäli tavaraa on paljon kyydissä. Onneksi selviydyin jälleen niiden siirtelystä varastoon ja vein samalla myös ison kasan pahvia ja energiajätettä roskikseen. Hyvin tuottelias aamu!
Saaga-näyteikkunaan lisäilin parit tuotteet, jonka jälkeen se olikin valmis. Asiakaspalvelun ja kassalla työskentelyn ohella tein myös uusia lahjapaketteja mm. bambu-tarjottimista, Vekki-kynttilöistä sekä erilaisista herkkupöydän antimista. Päivä sujui nopeasti ja pian olikin jo kotiinlähdön aika.
La 2.12 (9.15-14.15) - Aamu lähti käyntiin joulukoriste-pöydän uudistamisella. Siirsimme tasoja eri kohtiin ja lisäsimme myös vihertävän kaapin osaksi kokonaisuutta. Joulukoristeet pääsivät kyllä oikeuksiinsa kaapin sekä uuden asettelun ansiosta. Sain vielä raapustaa liitutaululle pienen tekstin, jonka jälkeen asetelma oli valmis.

Ehdimme lauantaina myös uudistaa pienen tason, jossa oli mm. lahjapaketteja, kynttilänjalkoja sekä pieni kattaus. Lisäsimme yhden tason lisää esillepanoon ja hieman siirtelimme tuotteita eri kohtiin. Lopputuloksesta tuli mieleinen ja paketit erottuivat paremmin kuin ennen.
Kaiken tämän lisäksi paketoin asiakkaille tuotteita ja työskentelin muutenkin kassalla. Ihmisiä oli aika paljon liikkeellä sillä Plazan kauppakeskuksessa oli kaikenlaista Jouluohjelmaa samaan aikaan, myös joulupukki kierteli ympäri kauppakeskusta, myös Pentikin myymälässä ja saimme pienet herkut lahjaksi häneltä. Päivä sujui hyvin ja nopeasti ja tekemistä riitti joka hetkelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥