maanantai 11. joulukuuta 2017

Pentik - esillepanoratkaisuja

Pentikillä tehdään runsaasti erilaisia esillepanoja ja varsinkin sesonki-tuotesarjat vaihtavat vuorollaan paikkaa myymälässä. Esillepanoilla ei ole varsinaisesti mitään erityisiä nimityksiä, mutta hieman erittelin niitä toisistaan jotta kokonaisuus olisi selkeämpi. Tässä siis muutama esimerkki myymälämme esillepanoratkaisuista:

1. Kattaukset
Tässä viime kuussa tekemämme Isänpäivä-kattaus. Halusimme ilmeestä hieman maskuliinisen välittääksemme Isänpäivä-teemaa joten hyödynsimme harmaan sävyjä ja valkoista. Upeat Fauna-tekstiilit tuovat ripauksen Suomen luontoa kattaukseen. Kattauksen vastapainoksi lisäsimme pöydän päätyyn tuotteita, jotka sopivat Isänpäivälahjaksi ja myös myöhemmin teimme lahjapaketteja, jotka asettelimme kattauksen ympärille. 
Tässä hieman kontrastina edelliseen, jouluinen Sydän-teemainen kattauksemme, joka oli esillä mm.Ystäväklubipäivillä. Punavalkoinen värimaailma tuo heti mieleen Joulun ja sitä tunnelmaa korostamaan lisäsimme hauskoja tekstiilejä. Myös veikeät tonttu-huopakoristeet tuovat joulutunnelmaa. 
Ja viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä, Suomi 100-kattaus. Tämä ihanan raikas kattaus koristaa edelleen myymäläämme ja sopi mainiosti Itsenäisyyspäivän teemaan. Usva-keramiikka toimii hyvin yhdessä muuten vaalean kattauksen kanssa. Keskellä pöytää komeilee upea Pilvi-kynttilänjalka, jota monet ovatkin jo ihailleet. 
Kaikki kolme kattausta eroaa värimaailmaltaan ja teemaltaan.Toki jokaisesta esillepanosta tulee hieman erilainen tekijästä riippuen ja se onkin tämän työn hauska puoli. 

2. Myynti-/sesonkipöydät
Hiutale-etupöydän ilme on vaalea ja raikas tuotesarjan mukaisesti. Usein ripustetaan saman sarjan kangas taakse, jotta esillepanoon tulisi lisää korkeutta ja mielenkiintoa. Kangas myös erottaa esillepanon muista myymälän tuotteista.
Etupöytään verrattuna tämä pöytä ei ole samalla tavalla runsas, sillä tilaa on käytettävissä vähemmän ja tärkeää on selkeys ja tuotteiden erottuminen. Usein täytetään valmiiksi tyynyjä jotta on helpommin hahmotettavissa, miltä tyynynpäälliset näyttävät käytössä
Tässä edellisen pöydän toisella puolella sijaitseva Sydän-tuotesarja, joka hehkuu punaisuutta ja Joulun tunnelmaa. Tässä toistuu sama kokoonpano kuin äskeisessä.
Myös herkkupöydässä on samantapainen järjestely. Tuotteet on aseteltu suhteellisen sotilaallisesti vieretysten ja tasaisesti riveihin. Näin tuotteita on helppo tarkastella ja on helpompi hahmottaa mitä kaikkea on esillä. 

3. Näyteikkunat
Tässä Tulppaani- näyteikkunassa on käytetty sekä punaista että valkoista. Kokonaisuus on runsas ja mielenkiintoinen. On käytetty somisteena mm. koristegranaattiomenoita. Somisteet tuovat mukavan lisän muuten yksinkertaiseen ja selkeään esillepanoon. Tärkeää näyteikkuna-esillepanon tekemisessä on luoda mahdollisen houkutteleva kokonaisuus, jotta ohikulkija haluaisi tulla myös sisälle tarkastelemaan tuotteita.
Tässä saman näyteikkunan Hiutale-versio ihanassa raikkaudessaan. Joulupallot on aseteltu läpinäkyviin maljakoihin tuomaan lisäsärmää esillepanoon. Runsautta on lisätty torkkupeiton ja koristetyynyn avulla. 
Tässä Marraskuun Ystäväklubipöytä/näyteikkuna ennen ja jälkeen tekstiilien vaihdon. Vaihdoimme sinisen kaitaliinan punaiseen,koska sillä hetkellä meillä ei ollut muuta punertavaa,joka näkyisi kadulle ja halusimme tuoda hieman lisää Joulun tunnelmaa. Puulaatikoilla ja lavoilla saa hyvää kerroksellisuutta esillepanoihin sekä lisää tilaa tuotteiden asetteluun. Erilaiset kyltit ja hinnastot ovat myös oleellisena osana erilaisia näyteikkunoita.
Tämä näyteikkuna eroaa aikaisemmista sillä se näkyy aivan maan tasalle asti ja tilaa on käytettävissä enemmän. Tätä näyteikkunaa oli mielekästä tehdä sillä tyynyjen ripustelua en ole koskaan ennen päässyt tekemään. Tässä toistuu myös Hiutale-sarjalle ominainen raikkaus ja vaaleat sävyt. 
Äskeisen Hiutale-näyteikkunan tilalle muuntui myöhemmin jouluinen Sydän upeine punaisine sävyineen ja vaaleine yksityiskohtineen. Tämä on todella kotoisa näyteikkuna ja tuotteita on käytetty runsaasti. 
Viimeisenä näyteikkunana komeilee upea Saaga. Halusimme tuoda tähän myös kotoisaa Suomi-tunnelmaa. Mustan, valkoisen ja harmaan eri sävyt luovat yhdessä harmonisen kokonaisuuden. Tässäkin esillepanossa kyltit ovat oleellisessa osassa. 

4. Muut esillepanot
Näiden edellisten esillepanojen rinnalle halusin näyttää vielä muutaman hieman erilaisen myymälässä komeilevan rakennelman. Tässä yksi myyntipöydistä, jossa eri tasoja on yhdistelty innovatiivisesti ja mielikuvitusta käyttäen. Lahjapaketit on sijoiteltu omalle hyllylleen ja ylemmälle tasolle lisätty hopeiset kynttilänjalat sekä pieni kattaus yhdelle. 
Myös tässä joulukoriste-pöydässä on hyödynnetty eri tasoja ja vihertävää kaappia. Kokonaisuus on runsas ja houkutteleva. Joulupallot on aseteltu omaan joulukuuseensa ja se kiinnittää kyllä huomion.
Viimeisenä makuuhuoneosaston Ruusunmarja-esillepano. Ruusunmarjan lisäksi on yhdistelty hieman Fauna-sarjaa sekä Kaislaa. Tämä on yksi suosikki esillepanoistani tähän mennessä. Kokonaisuus on runsas ja yhtenäinen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥