maanantai 11. joulukuuta 2017

Päivittäiset työtehtävät

Sain tehtäväkseni kertoa työssäoppimispaikkani päivittäisistä työtehtävistä ja olenkin jo tähän mennessä oppinut paljon asioita siihen liittyen. Mainittakoon heti se, että jokainen päivä on erilainen ja työtehtävät vaihtelevat usein. Perusrakenne on kuitenkin aika samanlainen työtehtävistä riippumatta. 

Aamulla ensimmäiseksi töihin tullessa tottakai puetaan päälle työasu (omassa tapauksessani työpaita, -kengät sekä essu). Toisinaan aamuun saattaa sisältyä lattian moppaus ennen liikkeen avausta, mutta ei kuitenkaan joka aamu. Kassajärjestelmä avataan aamulla (ei kuulu minun työtehtäviini) ja tietysti liikkeen portti avataan aukioloajan mukaisesti. Aamut ovat yleensä rauhallisia eikä asiakkaita ole paljoa kerralla - toki näin joulun lähellä myös aamuisin on enemmän asiakkaita kuin aiemmin. Ruokatuntien alkaessa noin klo.11:00 on yleensä aika vilkasta ja toimintaa riittää. Toinen kiireisempi aika on noin klo.16:00 kun ihmiset pääsevät töistä ja tulevat vielä ennen kotiinlähtöä kiertelemään myymäläämme. Illalla on taas rauhallisempaa ja aikaa tehdä esimerkiksi paketteja. Viimeiseksi illalla on vielä vuorossa liikkeen sulkeminen ja siivoaminen (kuivamoppaus+imurointi).

Kuten jo alussa mainitsinkin, jokainen päivä on hieman erilainen. Jos tulee esimerkiksi kuorma, se saapuu yleensä aamulla tai päivällä. Kuorman purkuun menee jonkin aikaa. Tavarat puretaan kuormasta ja järjestetään paikoilleen. Yleensä iltapäivällä kuorman purun jälkeen viedään roskat ja mahdollisesti samalla myös tavaroita varastoon. Kassalla työskentely on koko päivän oleellisessa osassa sillä asiakkaiden palvelu on kuitenkin aina etusijalla. 

Koko työvuoron ajan on tärkeää huolehtia myymälän siisteydestä ja järjestyksestä. Tuotteiden oikaiseminen ja uudelleen viikkaus on välttämätöntä sillä usein ne menevät sekaisin tai vääriin paikkoihin. Mikäli lautasia ynm. on ostettu, usein hyllyille jää välipapereita jotka on myös hyvä kerätä pois. Myös kassalla työskennellessä kertyy kaikenlaista roskaa kuten lahjapaperinauhan palasia, sellofaania, jotka on hyvä heittää roskiin, jotta työskentely olisi helpompaa. 

Mikäli tehtävänä on purkaa ja toteuttaa uusi esillepano, sekin tehdään yleensä joko heti aamusta/aamupäivästä tai iltapäivällä. Ystäväklubi-esillepanot tehdään yleensä illalla, kuun viimeisenä päivänä, jotta seuraavana päivänä olisi esillä uudet tarjoustuotteet. Illalla esillepanojen tekeminen on helpompaa sillä on hieman rauhallisempaa kun taas päivällä on enemmän asiakkaita jolloin esillepanon teko keskeytyy useammin. 

Lahjapakettien teko on oleellista näin Joulun alla ja niitä tehdäänkin ympäri työvuoron, ennemmin hiljaisempina hetkinä, kun aikaa on enemmän. Niihin liittyen työtehtäviin kuuluu myös tuotteiden hinnoittelu ja asettelu myymälään. Tässä tiivistetysti päivittäiset työtehtävät, tottakai tärkeimpänä tehtävänä on asiakaspalvelu ja kassalla olo sekä asiakkaille pakettien tekeminen. Välillä päivät toistuvat lähes samalla kaavalla mutta toisinaan saattaa eteen ilmestyä aivan uusiakin työtehtäviä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥