sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Vieraana Isa Karlsson

Saimme viime viikolla kouluumme vierailulle Isa Karlssonin, imagokouluttajan. Karlsson on tunnettu esiintymistaidoistaan sekä inspiroivista puheistaan ja häneltä löytyy jos jonkinlaista vinkkiä liittyen käytöstapoihin, pukeutumiseen ja siihen, miten omat parhaat puolensa saa esiin. Olen kuullut monia puheita elämäni aikana ja tämä oli yksi vakuuttavimmista kaikkine yksityiskohtineen. Heti huoneeseen astuessaan Isa teki vaikutuksen yleisöön, niin oppilaisiin kuin opettajiinkin räiskyvällä persoonallaan ja tavalla jolla hän kantaa itsensä. 

Puheen keskeisenä teemana oli oma vuorovaikutus, tavoitteellisuus ja se, miten itsensä voi nostaa esiin muiden joukosta tehden juuri niitä asioita joista on unelmoinut. Työelämässä ja vapaa-ajallakin on tärkeää kiinnittää huomiota omiin käytöstapoihinsa ja siihen miten kohtaa ihmiset uusissa tilanteissa. Oma asenne on avainasemassa kaikkeen, miten kohtelen muita ja miten haluan minua kohdeltavan. Koska kukaan ei halua työskennellä huonotuulisten ihmisten kanssa, on hyvä pohtia myös miten oman energiansa kohdistaa. 

Jokaisella ihmisellä on varmasti hattaraisia ja jopa utopistisia unelmia joiden tavoittelu voi jäädä vain mietiskelyn tasolle. Karlsson kertoo, että on asetettava sellaisia tavoitteita, joita kohti voit kurkotella joka päivä, saavuttaen aina yhden askeleen lisää esim. jos haluat tiputtaa 10kg painoa, voit jokainen päivä tehdä jonkin pienen asian tavoitteesi eteen jolloin urakka varmasti etenee, tiedät mitä olet jo tehnyt, ja mitä on vielä tehtävä. Kun olet määrittänyt tarkan tavoitteen ja etenemisaskeleet, pääset varmasti tavoitteeseesi. Vain sinä itse olet vastuussa tekemisistäsi tai siitä mitä et tee tai saa aikaiseksi. 

Saimme tehtäväksemme pohtia realistisen tavoitteen, missä haluaisin olla tai mitä haluaisin tehdä viiden vuoden kuluttua.Tehtävä oli kokonaisuudessaan haastava, mutta sai ajattelemaan omia toiveitaan. Omalla kohdallani uskon, että viiden vuoden kuluttua asun omillani ja teen työtä visualistina, en vielä ole varma missä työtehtävässä, mutta teen varmasti jotain mistä nautin ja missä olen hyvä. Kurottelen kohti suurempaa uraa, tuoden esille omaa ammattitaitoani, haluani oppia uutta ja kehittää itseäni. 

Karlssonin käynti koulussamme avasi todella silmäni uusille asioille ja sai ajattelemaan elämää pidemmälle kuin vain siihen mitä tällä hetkellä tapahtuu. Toivon että pääsen jatkossakin kuuntelemaan hänen puheitaan ja ajatuksiaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥