maanantai 16. lokakuuta 2017

Avoimet ovet 2017 - kuvausjärjestelyt

Luokkahuoneen maalaamisen lisäksi saimme idean rakentaa Avoimien ovien ajaksi luokkiimme kuvausseinät ja niihin hankkia kuvauslainaksi tuotteita salolaisilta yrityksiltä. Ideana oli koota erilaisia kuvausjärjestelyitä ja opetella samalla kameroiden käyttöä ja eri toimintoja. Kävimme tiimimme kanssa hakemassa kuvauslainoja Salon Ecocenteriltä ja löysimme todella paljon mieleisiä tuotteita käyttöömme. 
Ensin parit kännykällä napsaistut kuvat ennen kuin pääsin käyttämään kunnollista kameraa. Olin todella innoissani oppimassa kameran käyttöä vaikka se vaatiikin paljon harjoittelua. En ole kovin paljoa harrastanut valokuvausta vapaa-ajalla joten minulla meni jonkin aikaa totutella kameran käyttöön. En ole koskaan ennen oikeastaan kiinnittänyt huomiota kameran eri toimintoihin kuten syväterävyyteen tai valotus-/suljinaikaan. 

Syväterävyys: syvyyssuuntainen alue, johon kohteet ovat kunnolla tarkentuneita. Aukon arvolla voi valita kuinka suuri syväterävyysalue on: alue on sitä lyhyempi mitä suurempi aukko ja päinvastoin.

Valotus-/suljinaika: aika jolloin kameran suljin on auki valotuksen aikana. Mitä vähemmän valoa kuvauskohteessa on, sitä pidempi valotusajan pitää olla ja päinvastoin. 
Otin tämän viimeisen kuvan havainnollistamaan sitä miten syväterävyys tulee esille kuvasta. Tässä kuvassa korostuu luokkatoverini Maria kun taas taustalla oleva tietokone jää hämäräksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥